+90 553 542 66 56

ortaasyaposta@gmail.com

Bizi Takip Edin :

Genetik Mühendisi

Özellikler

Bölümler Hakkında
Detaylı Bilgi Edinin

Genetik Mühendisi Bölümü Nedir?
Genetik ve Biyomühendislik bölümü genetik ve biyomühendislik biliminin birleştiği, mühendislik ve tıp biliminin temel ilkelerinin öne çıktığı bir bölümdür.
Genetik Mühendisi bölümünün amacı, genetik ve biyoteknoloji alanlarında yeterli temel ve teknik bilgiye sahip, bu bilgileri meslek hayatında başarılı bir şekilde kullanabilecek, sektör içerisinde farkındalık yaratacak ve öncü olabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Genetik Mühendisliğ Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Genetik ve Biyomühendislik bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Genetik Mühendislik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Genetik ve Biyomühendislik bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatları boyunca mühendislik, genetik, biyomühendislik, biyoteknoloji hakkında detaylı ve bilimsel eğitimler ile karşı karşıya geleceklerdir.

Genetik ve Biyomühendislik bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Hücre ve Doku Mühendisliği,
  • Moleküler Hücre Biyolojisi,
  • Biyokimya,
  • Mikrobiyoloji,
  • Moleküler Hücre Biyolojisi,
  • Mikrobiyoloji,
  • Biyomalzemeler,
  • Biyomühendislik Laboratuvarı,
  • Doku Biyokimyası,
  • Genetik ve Biyomühendislik Tasarım

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Genetik ve Biyomühendislik Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Çağdaş teknolojileri en iyi şekilde kullanarak, tıp ve biyolojide karşılaştıkları sorunları çözmek için mühendislik biliminden yararlanılarak çözüme ulaşmayı amaçlarlar. Mezun bireylerin çalışabilecekleri birçok alan bulunmaktadır, mezun kişiler tarım, kimya, biyolojik teknolojiler üzerine çalışma şansına sahiptirler.

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Eğitimini başarıyla bitirmiş mezun adaylar özel sektörde ve kamu sektörü içerisinde kendilerine yer bulabilirler. Türk Sağlık Kurumu, tanı merkezleri, genetik araştırma laboratuvarları, adli tıp, mezunların başlıca tercih ettiği yerlerdir.
Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.

İletişim Bilgileri

Destek Bağlantıları

Hakkımızda


SSS


Hizmetlerimiz

Üniversite Başvurusu


Oturma izni


Çalışma İzni


Sağlık Sigortası